Araç kış bakımı, sizi kötü hava koşullarından koruyan ya da mümkün olan en az şekilde etkilenmenize yardımcı olan, önemli bir bakımdır. Rutin kontrol ve yenileme gerektiren aşamalardan oluşan bir bütündür.

Araç kış bakımı, sizi kötü hava koşullarından koruyan ya da mümkün olan en az şekilde etkilenmenize yardımcı olan, önemli bir bakımdır. 

Aracınızın Kış Bakımı için İpuçları:

İşte 6 Adımda Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılır ?

En kötüyü düşünmek ve kötü kış şartlarından etkilenmemek için aracınız üzerinde yapmanız gereken bakımları 6 adımda sizler için şöyle bir derledik.

1. Akünüzü Kontrol Edin!

Yine, kışlık araç bakımını temel noktalarından biri araçların akü bakımlarıdır. Kış aylarında hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşler, akü üzerinde olumsuz etki yaratabiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre sıfır” bir aracın üzerindeki akünün 5 yıllık bir ömrü var. Bu süreden sonra mutlaka bakıma girmeli ve değiştirilmeli. Ayrıca kış ayına girerken ve çıkarken de mutlaka akü bakımları yaptırılmalıdır.

2. Antifriz Kullanın!

Antifriz, motor soğutma sıvısıdır. Kış ayına girerken motorun su deposunun %50'si su, %50'si antifriz olmalıdır. Kış mevsimi bitene kadar da bu sıvıyı tazelemeniz doğru olacaktır.

3. Lastik Bakımınızı Yapınız!

Özellikle karlı havalarda ve buz tutmuş yollarda aracınızın en önemli parçası lastikleridir. Araç lastik bakımını düzenli yapmak yol tutuşu için önemlidir. Aracınızın fren dengesini sağlayan anahtar parça olan lastiklerin iyi durumda olmaları gereklidir. Lastiğin havası ve diş durumları bu bakımdan önemli bir noktada yer almaktadır. Uzmanlar, kış aylarında minimum 3 mm diş derinliğine sahip kış lastikleri tavsiye etmektedir. Bu nedenle kış aylarına giriş yaparken lastiklerinizi kış lastikleriyle değiştirin. Aracınızda mutlaka zincir bulundurun.

4. Far Bakımlarını Yapın!

Aracınızın ön far ile arka fren ve sis lambalarının temiz olduğundan ve sorunsuz çalıştığından emin olun. Bu sadece kış ayları için değil, normal dönemler içinde de önemlidir.

5. Cam Temizliği ve Sileceklerin Bakımı

Özellikle ön ile arka camlarınızı mutlaka temizleyin. Ayrıca, cam yıkama sıvınızın donmaması için de antifriz ile doldurun. Silecek bakımını ihmal etmeyip, sorunsuz çalıştığından emin olun ve gerekirse yenisiyle değiştirin.

6. Fren Kontrolü Yaptırın!

Genel bakım içerisinde aracınızın frenlerinin kontrolleri mutlaka sağlanacaktır. Ancak, yine de fren balata, disk ve hidrolik kontrollerinin tam olarak kontrol edilip, onarıldığından emin olun.